Maailmanlaajuisesti ainutlaatuista bioteknologiaa

LEHDISTÖTIEDOTE 19.01.2021 klo 10:00
COR Group mukaan kallokirurgisia implantteja valmistavaan Skulle Implantsiin

COR Group mukaan kallokirurgisia implantteja valmistavaan Skulle Implantsiin. COR Group, yksi Suomen suurimmista terveydenhoitoalan konserneista, on ryhtynyt osakkaaksi turkulaiseen Skulle Implants Oy:öön, joka hakee vauhtia kansainväliseen kasvuun kirurgisten implanttien markkinoilla. Yrityksen patentoima GLACETM-implanttiteknologia on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ratkaisu, jossa yhdistyy luun luonnollista kasvua aktivoiva bioaktiivinen lasi ja kuitukomposiittilujite. Oman luun korjaaminen ja korvaaminen tällä metallittomalla biomateriaalilla tuo huomattavia etuja niin potilaille kuin sairaaloillekin verrattuna perinteisiin titaani- ja muovi-implantteihin.

GLACETM-kalloimplantit muotoillaan anatomisesti yksilöllisesti kullekin potilaalle ja täysin kudosyhteensopivina ne integroituvat potilaan omaan luuhun aktivoiden sen luonnollista kasvua. Komposiitti-implantti on kevyt mutta erittäin luja ja samalla antimikrobinen eli estää bakteerien kasvua. Vaikka implantti jää pysyvästi luuhun, se ei vaikeuta esim. magneettikuvausta tai sädehoitoa, kuten metalliimplantti voi tehdä. Se on myös helpompi asentaa kuin perinteiset implantit, mikä säästää leikkaussaliaikaa sairaaloissa.

Vauhtia kansainväliseen kasvuun

”Olemme seuranneet mielenkiinnolla Skulle Implantsin kehitystä jo vuosien ajan aina siitä lähtien, kun tytäryhtiömme Mectalent Medical Services toimitti yritykselle laatujärjestelmän. Nyt tulemme vähemmistöomistajana aktiivisesti mukaan yhtiön kehittämiseen ja toiminnan laajentamiseen globaaleille markkinoille”, toteaa johtaja Olli Karhi COR Group Oy:stä.

COR Groupin mukaantulo vahvistaa Skulle Implantsin rahoitusasemaa ja vauhdittaa sen kasvua globaaleilla markkinoilla. Toimitusjohtaja Maija Junkola-Lehtosen mukaan sen myötä yrityksen tavoitteena on vahvistaa asemaansa Euroopassa ja saada jalansijaa USA:n markkinoilla.

”Vuodesta 2007 alkaen GLACE-kalloimplanttejamme on asennettu jo yli 1700 kappaletta. Niitä käytetään neurokirurgisissa leikkauksissa käytännössä kaikissa suomalaisissa yliopistosairaaloissa, Euroopassa tuotteitamme myydään erityisesti Saksaan ja Ranskaan. Yhdysvalloissa olemme käynnistäneet myyntilupaprosessin ja tavoitteenamme on aloittaa markkinointi siellä jo tänä vuonna”, Junkola-Lehtonen linjaa.

Bioaktiivisilla komposiitti-implanteilla valtava potentiaali luuston korjaamisessa

Skulle Implants Oy ja sen GLACETM-implanttituotteet pohjautuvat mittavaan tutkimus- ja kehittämistyöhön, jota on tehty professori Pekka Vallitun johdolla. Hänen tutkimusryhmänsä on ainoa maailmassa, joka on aktiivisesti tutkinut kuitumuovien käyttöä lääketieteessä ja hammaslääketieteessä, pitkäjänteisesti jo 30 vuoden ajan.

Turun kliinistä biomateriaalikeskusta johtavan Pekka Vallitun mukaan kallokorjausten lisäksi bioaktiivisilla komposiitti-implanteilla on valtava potentiaali luustovaurioiden korjaamisessa eri puolilla kehoa.

”Kaikilla isoilla kirurgisilla aloilla on sellaisia alueita, joissa tarvitaan ja kannattaa käyttää potilaalle räätälöityjä, yksilöllisesti muotoiltuja metallittomia implantteja. Jatkamme tuotekehitystä potentiaalisiin käyttökohteisiin ja tulemme tekemään uusia avauksia, joilla mahdollistamme metallin asteittaisen korvaamisen luun korjauksessa”, kertoo Vallittu, joka toimii myös Skulle Implantsin hallituksen puheenjohtajana.

LISÄTIETOJA:

Johtaja Olli Karhi, COR Group Oy, ja hallituksen jäsen, Skulle Implants Oy

0400-684 117, olli.karhi@corgroup.fi

Toimitusjohtaja Maija Junkola-Lehtonen, Skulle Implants Oy, 050-3170 571 maija.junkola@skulleimplants.com

www.skulleimplants.com

COR Group on vuonna 1988 perustettu suomalainen kasvukonserni – terveys- ja hyvinvointialan yhtiöstä koostuva yritysperhe –jonka toimintatapana on ottaa suojiinsa yrityksiä ja pitää niistä huolta. Konserni kannustaa ja auttaa yrityksiä luomaan uutta tarjoamalla resursseja kehittämiseen ja kestävän liiketoiminnan rakentamiseen. Konsernin liikevaihto oli 225 MEUR vuonna 2019 ja sen palveluksessa työskentelee noin 3600 terveydenhuollon ja hyvinvoinnin ammattilaista ympäri Suomen. www.corgroup.fi